audiotours

Radio Knardijk

Provincie Flevoland vroeg ons om in het kader van de Erfgoed pop ups de Knardijk in de spotlights te zetten. Op 5 en 6 april 2018 herstelden we de busverbinding over de Knardijk in ere en nam ‘Radio Knardijk’ het publiek mee in electrische busjes, dwars door de geschiedenis van dit bijzondere stukje Flevoland.

Gids op deze tocht over de Knardijk was De Barneman: de gevreesde watergeest van Harderwijk, die in vervlogen tijden de schippers van de Zuiderzee de stuipen op het lijf joeg. De bekende Radiomaker Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de Hits) gaf stem aan deze ruige geest uit het verleden. Het werd een rauw en hobbelig tochtje over deze prachtige dijk….

Het mysterie van Mw. D.

In oktober 2018 maakten we in opdracht van Industriecultuur IJmuiden de radiotour ‘Het mysterie van Mw. D.’. Met elektrische bussen reden we door IJmuiden, terwijl het publiek luisterde naar het verhaal van Mevr. D. en er onderweg wel heel veel Mw D’s opdoken.

Terug naar het roerige IJmuiden van de jaren ’30: Als de politie het zeeschip de Calypso aanhoudt in de Noordersluis, blijkt de passagier aan wie ze graag wat vragen over haar echtgenoot willen stellen, spoorloos verdwenen. Men vraagt zich af wat het smeesie* van haar man, diamantwerker D. uit Amsterdam, met het mysterie van de Calypso te maken heeft? Diamantroof..? Smokkel..?

*smeesie: een gekregen vissie.

De radiotour was onderdeel van de Week van de Industriecultuur IJmuiden.

In de ban van Barneman

Radio Knardijk gemist? Never mind. Je kunt de audiotour nu ook zelf fietsen. Download de Izi-travel app hier en luister naar Barneman.

In samenwerking met Provincie Flevoland en Visit Flevoland

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren