New Letters to home 2016

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2016 was in de Karwijhof in Nagele een bijzondere theatervoorstelling te zien. Onder leiding van Silas Neumann en Liza Hein hebben jongeren uit Nederland en Duitsland zich de twee weken in het thema ‘vluchten’ verdiept. Hun bevindingen en ontdekkingen hebben zij vormgegeven in de theatrale performance ‘New letters to home’. Deze was in twee leegstaande huizen in de Karwijhof te zien.

De jongeren onderzochten het onderwerp door middel van brieven, mails, tweets en interviews. Het noodlot, het maken van beslissingen en de poging om belevenissen in korte berichten te vertalen, staan centraal.

In september was de voorstelling ook in Hildesheim in Duitsland te zien.

bekijk hier de publicatie over dit project.

 

videoverslag New Letters to Home

New letters to home is mogelijk gemaakt door:

Theater na de dam 2016

Op de avond van de Nationale dodenherdenking op 4 mei om 21:00 uur zetten theatermakers en artiesten uit heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater na de Dam. In 2016 zijn er door het hele land meer dan 20 jongerenvoorstellingen. In Flevoland verzorgt Prins te Paard  deze vorostelling. Onder leiding van regisseur Silas Neumann maken 4 jongeren uit  Noordoostpolder een kleine voorstelling die ze op 4 mei na afloop van de dodenherdenking in Emmeloord in Theater het Voorhuys presenteren. Lees Meer

Theater na de Dam 2016

repetitie

repetitie

indrukken, teksten, inspiratie

Nederlands-Duitse locatietheater-uitwisseling voor jongeren.

In 2015 organiseerde Prins te Paard een Locatietheater-uitwisseling rondom de voorstelling ‘De Vlucht’. Er waren 8 Nederlandse en 8 Duitse deelnemers. In twaalf dagen werkten we onder professionele begeleiding toe naar het spelen van drie kleine locatievoorstellingen in Hildesheim (Duitsland).

De uitwisseling ging in op de vraag wat de Tweede Wereldoorlog 70 jaar erna nog betekent voor een jongere generatie. We zijn gaan praten met Nederlandse en Duitse ooggetuigen van de luchtoorlog en bezochten in beide landen plaatsen met een oorlogsverhaal.

Het programma bestond uit workshops spel, -locatietheater, -special effects en -theatertechniek. De eerste zes dagen verbleven we op de thuisbasis van Prins te Paard in Nagele. Daarna vertrokken we naar Hildesheim waar we de voorstellingen verder afmaakten.

 

Meedoen!

Dankzij bijdragen van Erasmus+, Fonds Cultuurparticipatie en het Vfonds konden we dit project in 2105 realiseren.

We zijn op dit moment aan het werk om ook in 2016 een uitwisselingsproject te organiseren. Lees hier binnenkort meer.

Prins te Paard speelde in 2015 haar voorstelling “de Vlucht” onder andere in de Duitse stad Hildesheim. De voorstelling, die het verhaal vertelt van een Amerikaanse bommenwerperpiloot uit de Tweede Wereldoorlog, is twee keer eerder in Duitsland gespeeld. Het maakte daar telkens veel reacties los. Zo is het idee ontstaan om in samenwerking met de KulturFabrik in Hildesheim een jongeren-uitwisseling te koppelen aan ‘De Vlucht’.

foto's

voorstelling 2015

voorstelling 2015

voorstelling 2015

Hildesheim

Speellocatie de Vlucht

Thuisbasis Prins te Paard

Mede mogelijk gemaakt door

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren