CORNELIS

In december 2013 speelde Prins te Paard de familievoorstelling ‘Cornelis of de redding van de fantastische verhalen van de Zuiderzee’.  Cornelis is geregeld te zien: als straatact of als op maat gemaakte voorstelling op locatie.

 

 

Met een mythische zonnekar rijdt Cornelis door de straten. Onder zijn zonnepanelen bewaart hij verhalen op sterk water. Grote verhalen, kleine verhalen, en bovenal verhalen die bijna iedereen is vergeten.  Als een jutter verzamelt hij ze op straat, bewaart ze in zijn kar en laat ze zien aan wie wil. Met een projector wekt hij de verhalen tot leven, totdat de accu leeg raakt en zijn kar zonlicht nodig heeft.

Lees meer »

ARCHIEF

Fjellet Forteller (Holmestrand, Noorwegen)

Op 16 december 2016 verzorgde Prins te Paard in samenwerking met de gemeente Holmestrand en heel veel spelers uit de stad de opening van een nieuw high tech treinstation. Lees hier meer.

Aaltje

Vroeger waren er een paar duizend, maar tegenwoordig zie je nog maar zelden een echte palingvisser in het wild.In de zomer van 2016 nam onze gids je mee naar de beste plek om zo’n zeldzame, eeuwenoude vissersfamilie te bespieden.

lees meer.

Dijk In ’14

In 2014 is op uitnodiging van Festival Karavaan een re-make van de Dijk In uit 2007 gespeeld op de Hondsbosse- en Pettemerzeewering, wellicht de beroemdste (en beruchtste) dijk van Nederland.

Lees meer »

Y-man

In de mooiste (en oudste) graanloods van de Noordoospolder speelde Prins te Paard Y-man. Over een visionair die belooft de grootste wens van de polder te vervullen: aansluiting op het spoorwegnet met een prachtig station. Met Y-man bewijst Prins te Paard dat ze ook op een binnenlocatie uit de voeten kan.

Lees meer

Combine-O-Saurus Experience

Het eerste pop-up museum van Emmeloord: de Combine-O-Saurus experience. In de oudste graanloods van de polder vertelden twee ‘agreologen’ je alles over hun zoektocht naar de eigenaar van het tentoongestelde fossiele agrarisch erfgoed: een oude M103 maaidorser. Lees meer.

DE VLUCHT

Prins te Paard reconstrueert in “De Vlucht” de laatste missie van een geallieerde bommenwerperpiloot uit de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling vertelt het verhaal van een oorlogsvlieger die tot op de dag van vandaag vermist is.

Lees meer »

Opening Brug Vollenhove

In opdracht van de provincie Flevoland verzorgde Prins te Paard de opening van de nieuwe brug van Vollenhove. De brug is een belangrijke verbinding tussen het oude en het nieuwe land.

Ook iets vieren met een op maat gemaakte voorstelling?

Lees meer »

WATERWOLF

Op uitnodiging van Natuurmonumenten maakte Prins te Paard in het Het Waterloopbos in Marknesse de voorstelling Waterwolf. Met gebruik van de prachtige schaalmodellen uit de tijd van het Waterloopkundig Laboratorium.

Lees meer »

Firmy Glas

Met de voorstelling Firmy Glas nam Prins te Paard het publiek mee in de wereld van glas. Breekbaar als de producten zelf proberen tuinders schaalvergroting en modernisering bij te benen.

Lees meer »

SIRENS

Op uitnodiging van festival Oord maakte Prins te Paard een voorstelling met veel licht, geluid en water. Waarbij het droogleggen van de vijver van festivallocatie Park West de kiem legde voor het verhaal van Sirens.

Lees meer »

DIJK IN ’07

Een hoge dijk, een FM zender en je eigen autoradio. Dat zijn de ingrediënten van de voorstelling Dijk-in. In 2007 is deze voorstelling meer dan 20 keer uitgevoerd op de dijk bij Nagele.

Lees meer »

Midwinter Cinema

De Midwinter Cinema was een prequel van de voorstelling Dijk In. Vanuit een schokbetonschuur aan de Sluitgatweg in Nagele voerde een korte winterwandeling naar het sluitgat van de Noordoostpolderdijk.

Lees meer »

Luisterroute

Op Schokland is de zee weer te horen. In 2009 heeft Prins te Paard in opdracht van het Flevo-Landschap twee luisterroutes gemaakt die je meenemen over de Noordpunt of over de Zuidpunt van het voormalige eiland.

Lees meer »

Nordsten

Nordsten was de eerste voorstelling van Prins te Paard. Een beeldende locatievoorstelling over een oude vuurtorenwachter die er maar niet aan kan wennen dat zijn zee verdwenen is.

Lees meer »

 

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren