Het is de combinatie van zien en voelen, wat dat extra gevoel van beleven geeft. Het maakt je bijna ongemerkt deelgenoot aan het bouwen aan de dijk.

De Noordoostpolder, 14 december 2006

De Midwintercinema was een sfeervol voorproefje van de voorstelling Dijk in. Vanuit een authentieke schokbetonschuur aan de Sluitgatweg in Nagele voerde een korte winterwandeling naar het sluitgat van de Noordoostpolderdijk. Deze dijk werd op 13 december 1940 gesloten. Het was toen koud, en er was storm op komst. Ook bij de voorstellingen in december 2006 was het weer onstuimig. De tent die we hadden neergezet om wat beschutting te bieden was hard nodig.

Aan de voet van de dijk bekeek het publiek vanuit de klapperende tent de film Dijkbouw van Bert Haanstra, die werd geprojecteerd op de dijk. Na afloop was er in de schuur snert om weer warm te worden. Die werd met een grote pollepel in een bakje gekwakt, net zoals de kok deed die de filmcrew van Haanstra destijds erwtensoep serveerde. Het geluid dat dat maakte bracht de geluidsman van Haanstra op een idee. Het lukte hem namelijk maar niet om het geluid van het in het water vallende keileem goed op band te krijgen. Hij monteerde ten einde raad het geluid van de snert onder de filmbeelden: net echt.

Credits

Midwintercinema werd gemaakt door:

Rutger Bergboer: productie
Jeroen Sleijffers: productie
Liset Moerdijk: voettocht
Sabine Preuss: zakelijk
Bram Janse: productie
Henri Musch: horeca
Frans van Heiningen: diaprojectie
Machteld Aardse: diaprojectie
Etienne Borgers: geluid
Martijn Ruissen: projectie
Jac-Y-Do: web- en flyerdesign
Fam. Moerdijk: locatie
Gre en Ina: locatie schuur
Op d’n Akker: tips en vervoer

Met dank aan:

Overige vrijwilligers, provincie, gemeente, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Noordoostpolder-Urk, Waterschap Zuiderzeeland, Fa. Nijmeijer, dorpsbelang Nagele, W. de Weerd, P. Zuiderveld

Foto’s website

Prins te Paard
Machteld Aardse

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren