Luisterroute 2009

Op Schokland is de zee weer te horen. In 2009 heeft Prins te Paard in opdracht van het Flevo-Landschap twee luisterroutes gemaakt die je meenemen over de Noordpunt of over de Zuidpunt van het voormalige eiland. Onderweg hoor je verhalen over 150 jaar geleden; toen het eiland ontruimd werd.

De Schokkers braken hun huizen af en laadden ze op hun schuiten. Maar het gaat ook over paalworm, een onverwacht bakje koffie bij de lichtwachter en een mangrovebos in Nederland. Anna Enquist draagt een gedicht voor en Erwin Kroll doet voor deze ene keer voorspellingen voor de zeer lange termijn. En dat alles met zeegeluid.

Nog steeds actueel: download de route hier en loop hem zelf

Beide luisterroutes zijn nog steeds gratis als MP3 te downloaden via deze link. Het bijbehorende routekaartje is daar ook te vinden. Het is ook mogelijk om een MP3 speler (met uitleg) te huren in het Museum op de Middelbuurt, of in het bezoekerscentrum van het Flevo-landschap in de Gesteentetuin. De MP3 speler en het routekaartje leiden u langs een aantal punten waar een geluidsfragment beluisterd kan worden. U kunt de wandelingen dus in uw eigen tempo doen.

Beide routes zijn 4 km lang. U heeft per route minimaal 1,5 a 2 uur nodig om te wandelen en te luisteren. De routes lopen voor een deel over graspaden: stevige schoenen zijn aanbevolen.

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren