"Steeds weer de dreiging van het water, in beeld, geluid en echt water, dat boven de dijk omhoog spuit. Spectaculaire voorstelling."

Recensie Noord Hollands Dagblad

DIJK IN ’14

Een hoge dijk, een FM zender en je eigen autoradio. Dat zijn de  ingrediënten van de voorstelling Dijk-in. In mei 2014 is op uitnodiging van Festival Karavaan een re-make van de Dijk In uit 2007 gespeeld op de Hondsbosse- en Pettemerzeewering, wellicht de beroemdste (en beruchtste) dijk van Nederland. Vanaf het festivalhart in het dorp Petten reed het publiek naar de zeezijde van deze kolossale zeewering. Handrem vast, motor uit! Terwijl de zon in de achteruitkijkspiegel onderging, kwam de dijk tot leven.

Het publiek werd met een grote knipoog meegenomen door de geschiedenis van dijkbouw in Nederland. Een radioreporter op de Dijk doet samen met Stefan Stasse (bekend van radio 2) verslag van de eeuwenlange strijd tegen het water. Om aan het eind met een zucht van verlichting het land weer terug te geven aan de zee. 120 meter brede projecties, watereffecten, geluid uit je autoradio, een fanfare-orkest en twee bijna vliegende zeenimfen zorgden voor een geweldig schouwspel.

1,5 u ur drive-in spektakel met: radio, grote beelden, water, licht, geluid, Stefan Stasse, Poolse Vis en het Groot Karavaan Orkest. Zie onderin de trailer. Lees hier een artikel uit Noord Hollands Dagblad.

DIJK IN '14 trailer & reportage

credits

met dank aan:

Met dank aan Pat van Boekel, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Moritz aan Zee, de oom van Piet voor het lenen van het busje, Toep&Silke, alle vrijwilligers en vele anderen.

Menu sluit menu

PRINS TE PAARD
Havenweg 22

8308 RJ Nagele
06 166 00 477

icon-black-mail   icon-black-facebook  icon-black-twitter

Bewaren